Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsta betyg - av eleverna

Annons

ITiS, IT i skolan, är en statlig satsning på utbildning av pedagoger inom informationsteknologi och att IT/datorer ska användas i skolan. Nationellt satsas 1,5 miljarder på ITiS. Totalt är det 60 000 lärare som ska få kompetensutveckling i arbetslag.

I Borlänge var 2000 startåret för ITis. Hittills har 340 pedagoger och flera tusen elever deltagit i arbetet. På torsdag är det start för cirka 70 nya pedagogers deltagande i ITiS.

- Vid utgången av 2002 kommer över 400 pedagoger att ha fått kompetensutveckling, berättar Anita Isaksson som är kommunal IT-samordnare i Borlänge. Hon konstaterar att intresset i Borlänge varit stort.

Utställningen på Framtidsmuseet visar upp resultaten av vad 14 arbetslag arbetat med under höstterminen. Arbetslagen spänner över hela det kommunala skolområdet, från förskolan till gymnasiet. Utställningen invigdes av Birgitta Bolin som är IT-handledare i Smedjebacken.

- Det gäller att komma på rätt nivå, att det vi arbetar med blir begripligt och hanterbart, betonar Kent Gustafsson som är fritidspedagog om arbetet med ITiS på Mats Knuts skola. En av åtta i ett arbetslag med tre klasslärare, tre förskollärare och två fritidspedagoger. Skolan har 80 elever, fördelade på tre klasser.

Arbetet gäller digital portfolio, "bära papper". I sin digitala mapp har eleverna i trean sedan ett år tillbaka sparat det i sitt skolarbete som de själva är mest nöjda med. Vad de sparat under ett läsår bränns på våren in på skiva.

- Alla elever på Mats Knuts ska ha en digital portfolio, beskriver Kent Gustafsson ett av målen.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons