Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan slåss om viktig titel

Annons

-Vi ställer väldigt höga krav på de regioner som söker, och det är därför vi bara har två konkurrenter om titeln. Förra året utsåg vi ingen vinnare, för ingen uppfyllde kraven vi ställer, säger Jacob Beijer, kanslichef på SFS, Sveriges förenade studentkår.

Förra torsdagen inspekterade han och två andra representanter från SFS högskolan i Borlänge.

- Ett av de viktigaste kraven är att högskolan har ett väl utvecklat samarbete mellan studenterna, kåren, kommunen och näringslivet.

Utmärkelsen har inget att göra med själva kvalitén på utbildningarna.

- Nä, utan det handlar mer om att studenterna har en bra miljö att arbeta i, och att högskolans samarbete kommer de till godo.

2003 blev Luleå årets student-region. Den 25:e september koras nästa års vinnare.

Det här är första året som högskolan i Borlänge har sökt om titeln.

-Ja, vi tycker att vi har något att komma med. Vi har bra samarbete med regionen och kommunen, och vill visa upp det, säger Thomas Gustafsson, ordförande i Borlänge studentkår.

- Vårt samarbete med näringslivet, till exempel, gör det möjligt för studenterna att lätt få tag på praktikplatser. Kommunen träffar vi regelbundet, och de är ett stort ekonomiskt stöd för kårhuset.

Vad skulle det betyda för högskolan att bli årets studentregion?

- Mycket. Det skulle bli lite av ett erkännande. Det skulle hjälpa oss i vårt arbete för att vi skulle få mer legitimitet.

Tror du att Borlänge vinner?'

- Ja, det måste jag ju tro.

MIRA PALOMÄKI

Mer läsning

Annons