Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsäsong hos bilprovningen

Annons

Detta med anledning av klagomål från bil-, mc och husvagnsägare som inte lyckats få sina åkdon besiktigade och godkända trots att sommarsäsongen nu är ett faktum.

För de drabbade kan det förhållandet upplevas som mycket frustrerande. I förekommande fall måste planerade utflykter och resor ställas in om man inte väljer alternativet leasingbil.

- Sådana situationer ska inte behöva uppstå, säger distriktschefen som påminner om den långa framförhållning som alltid gäller när bilar och andra fordon kallas till de årliga provningarna.

- Kallelserna skickas ju ut fem månader före det datum då det blir automatiskt körförbud. Alla har således gott om tid på sig att få fordonet besiktat. Det ska inte behöva uppstå några problem.

En bidragande orsak till att det för närvarande kan upplevas som svårt att få en tid med kort varsel kan vara att många bilprovare har gått på ledighet.

- Vi försöker sprida ut semestrarna från nu och ända fram i augusti månad och visst har vi mindre resurser för närvarande. Men hela tiden är minst 50 procent av personalen i tjänst, försäkrar Heldring.

Även om det generellt sett nu är fullbokat vid samtliga bilprovningsstationer i hela länet är det långt ifrån omöjligt att lyckas få en tid med kort varsel.

- Vi släpper tider hela tiden och det kan röra sig om ett 20-tal per dag. De som vill besikta kan bara ringa till vårt callcenter tidigt på morgonen.

- Det kan vara ett alternativ men det bästa är ju att alla fordonsägare planerar för sina besiktningar i god tid. Vi behöver den hjälpen från våra kunder, slutar distriktschefen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons