Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högre hyror väntas

Annons

Exakt hur mycket hyran ökar med är ännu inte bestämt.

- För att få noll i resultat som företag skulle hyran behöva höjas med 6,3 procent. Men det inser alla att det är uteslutet. Istället kommer det att bli någonstans mellan 3,5 och 1,5 procent, säger Mikael Kreander, vice ordförande i Tunabyggens styrelse.

Just de ökningarna har skett i närliggande grannkommunerna Ludvika och Falun.

Anledningen till att man ökar hyran beror på att Tunabyggen måste täcka de kostnadsökningar som skett inom bland annat el och underhåll av fastigheterna.

Besked om exakt hur mycket hyran höjs med är troligen att vänta mot slutet av november.

Positivt för hyresgästerna blir att styrelsen vill se en upprustning av Tunabyggens bostadsområden; Bullermyren, Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna.

- Det finns ett stort behov av investeringar i de här områdena men vi saknar kapital. Vi har inte sagt något om hur vi skaffar kapital men det får styrelsen och ledningen fundera på, fortsätter Kreander.

Fram till nu har man renoverat den yttre biten. Fortfarande återstår mycket arbete på insidan, som exempelvis hissinstallationer på vissa av fastigheterna. Uppbyggnaden är ett av stegen för att göra området mer attraktivt. Målsättningen är att framförallt få fler yngre hyresgäster.

Ännu ett projekt att vänta är en nybyggnad av bostadslägenheter vid kvarteret Bokhållaren, området mittemot ICA Maxi.

- Men så långt gånget finns det bara grova ritningar på hur det kommer se ut och när det kommer att byggas, säger Mikael Kreander.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons