Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högklassig musik i sommarkvällen

Annons

Avslutningen hölls i den vackra kyrkan i Söderbärke och det måste ha varit härligt för Anna Maria, född i Saxehammar att få avsluta sommaren på "hemmaplan".

Temat i programmet, som lockade ett femtiotal åhörare var "Gud i musiken" och det var många stora kompositörer som fanns representerade. Efter en inledning av W.A. Mozart gick Anna Maria ut i kyrkgången för att komma närmare sin publik och berätta lite mer om den otroligt duktiga pianisten som fanns vid hennes sida. Anna Maria Johansson och Malena Andersson träffades i Helsingfors där Malena var utbytesstudent.

- Vi fastnade direkt för varandra och på den vägen är det, berättade Anna Maria.

Hon redovisade sedan bakgrunden till den nästkommande sången. Hon berättade om när Jesus fyllde fyra år och fick massa leksaker av änglarna. Jesus ville dock inte ha dessa föremål utan han gjorde små fåglar utav lera som han välsignade och såg dem sedan flyga iväg.

De bägge musikerna stålade av glädje som spreds vidare via sångerna till sin publik och när duon avslutat första avdelningen innan kvällens andakt, med Schuberts "Ave Maria" fylldes kyrkan genast med applåder.

Som inledning till andra avdelningen spelade Malena Andersson en Romance i dess dur och visade därigenom vilken konsertpianissa hon är.

Anna Maria gick sedan ut mot publiken igen för att berätta om Ol' Jim och hans fru, en slavkvinna som sörjer sin nyss bortgångna make genom att tala till Gud. Hon lovar Gud att Ol' Jim kommer att få änglarna att sjunga.

"Ol' Jim" är skriven av Clara Edwards, en Afro-Amerikansk kompositör. Det bjöds även på en scen ut operan Othello.

Som avslutning på programmet framfördes Anna Maria Johanssons favoritpsalm, "En vänlig grönskas rika dräkt" och sommaren återvände för en kort stund till kyrkan och resulterade sedan i stående ovationer och nästan krav på ett extranummer. "Panis Angelicus" från första avdelningen fick bli extranummret och när publiken sedan lämnade kyrkan hördes röster som alla tyckte:

- Åh, vad duktig "Ami" har blivit.

Söderbärke, Saxehammars "Ami" Johansson och Malena Andersson vid hennes sida trollband både publiken och den återstående sommaren.

EMMA ERIXON

Mer läsning

Annons