Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg tänderna i vakt

Annons

- Hade vi haft fler poliser och en öppen polisstation i Hedemora kunde vi tagit in betydligt fler under Daldansen. Vi tvingades prioritera, säger Ola Belin, en av de poliser som var i tjänst.

Han berättar att det tar tid att köra fyllerister till polisstationen i Avesta, sätta dem i en cell och sedan åka tillbaka till Hedemora.

- Vi har upprättat 54 händelserapporter i Hedemora i helgen, men kunde bara ta hand om fyra fyllerister. Dessutom körde vi hem två fulla 16-åringar och överlämnade dem till föräldrarna, säger Ola Belin.

Den allvarligaste händelsen inträffade i Sveaparken när ordningsvakter skulle ta hand om en aggressiv man i 20-årsåldern.

Två vakter beslutade sig för att avvisa mannen som var mycket kaxig och skrek åt vakterna.

Den mycket aggressive mannen började slå med ena armen mot en vakt och därför anlände ytterligare två vakter som förstärkning.

Polis tillkallades, men när de fyra vakterna satte ner mannen på en bänk öppnade han munnen allt vad det gick och högg tänderna i armen på en av vakterna.

Käften satt fast i vaktens arm och mannen gav sig inte.

När polispatrullen anlände blödde det ur såret och en polis berättar att det var djupa hål efter tänderna i ordningsvaktens arm.

- Bett från människa kan vara mycket farligare än djurbett, säger en polis.

Mannen som högg vakten är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons