Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högerskruvad tankevurpa

Annons

Jonas Carlgren gör en typisk högerriktad tankevurpa när han läser vårt uttalande från årsmötet. Han ser ordet valfrihet och översätter det med privata alternativ. Sedan slutar han läsa.

Vi socialdemokrater ser inget behov alls av att privatisera vår kommunala sektor, men vi ser en stor potential för utveckling.

Valfrihet kan skapas genom att vi politiker ger förutsättning för det. Behovsbedömningen kan ske i timmar och inte i direkta insatser. Då kan den äldre själv få påverka vad som ska ske under den tiden man har hjälp.

Trygghet för den äldre kan skapas med att man har fast anställd personal med en viss övertalighet, kopplat till ett önskeschema där man täcker upp för beräknad frånvaro, typ "Hoforsmodellen".

Där klarar man att ha övertalighet i personalgruppen och ändå gå med vinst.

Vi planerar tillsammans med Kommunal ett öppet möte kring "Heltid-Deltid" och Hoforsmodellen senare i vår. Då är även alla övriga partier välkomna att lyssna.

Sedan kommenterade inte Jonas det som stod skrivet om personalens situation. Personal måste ha tid, utbildning kompetensutveckling och handledning.

Inte minst det sista är enormt viktigt. Personal inom äldreomsorgen har ett av de tuffaste yrkena som finns. De tar hand om personer i de mest nära, mest tunga, mest glädjefyllda och mest sorgsna situationer. Och de ska bara stoppa för det.

Ingen verkar anse att de ibland kan behöva tömma ur sig de känslor de bär med sig efter att till exempel en brukare har avlidit. Vård i livets slut tar på krafterna. Handledning för att orka borde vara en självklarhet.

Slutligen: Kommunen med alla resurser, med den otroligt duktiga och lojala personalen, är det absolut bästa alternativet för vår äldreomsorg.

Vi politiker ska bara ge förutsättningar för att man ska kunna hitta vägar fram till den bästa omsorgen. Vi måste med inlevelse och empati tänka igenom de beslut vi tar.

Personal måste få kompetensutveckling och handledning för att klara av olika gruppers behov, som funktionshinder, psykisk störning eller demenssjukdom.

Skapa en väg för att all personal ska känna sig sedda, delaktiga och viktiga så att de orkar med att ge de äldre den valfrihet och trygghet de så väl behöver.

KICKI PRINTZ ORDFÖRANDE I HEDEMORA ARBETAREKOMMUN

Mer läsning

Annons