Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid att lyssna på folkviljan!

Annons

EU-valet var svårt, oerhört svårt. Både för mig själv och svenska folket.

Det låga valdeltagandet visar att inget av de etablerade partierna (undantages c) förstått vad det svenska folket vill. Dessvärre visar reaktioner från respektive partiledningar att inte heller efter valutslaget förstår man något.

Partierna har rätt, folket har fel. Folket förstår inte sitt eget bästa. Som jag förstår och uppfattar det arbetar s, m, kd och fp mot en federation. V och mp för ett utträde. Svenska folket vill förmodligen ingetdera. Junilistan (liksom c) har förstått vad den svenska folksjälen kanske vill: Sverige ska vara med i EU, men fler saker ska avhandlas i respektive länders parlament.

Vi ska heller inte ha någon egen EU-armé. Det var några av junilistans argument.

Tyvärr inser jag att jag röstade fel. Jag röstade på s (som vanligt) och på listans enda EU-kritiska namn (31 Anna Hedh). Men om hon kommer in (vilket jag hoppas) får hon säkert svårt att hävda sig i s-gruppen.

Olof Palme sa på sin tid att partiet skulle lyssna på folket. Det är hög tid för partiet att åter börja lyssna på folkviljan!

S har nyckeln till att öka valdeltagandet i framtiden och samtidigt åter öka sin andel i valmanskåren.

Genomför en opinionsundersökning om hur svenska folket vill ha det med EU och andra frågor. Lägg om, styr och genomför politiken i riktning mot detta!

Då kommer väljarsiffrorna att åter stiga. Om inte väntar en vandring i öknen fram mot ett småparti!

Georg Jakobsson

Ludvika

Mer läsning

Annons