Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög rådgivare lämnar Rice

Annons

En hög rådgivare i frågor som rör mänskliga rättigheter lämnar USA:s utrikesminister Condoleezza Rice. Rådgivaren Barry Lowenkron är den senaste som ger sig av från utrikesdepartementet då Bush-administrationen lider mot sitt slut.

Lowenkron, som ansvarade för frågor om demokrati, mänskliga rättigheter och arbete, meddelades sin avgång på måndagen. Han har haft ansvar för UD:s årliga rapporter om tillståndet för de mänskliga rättigheterna i världen.

Han ska i stället arbeta hos MacArthur Foundation, en privat stiftelse som arbetar bland annat med bistånd och garantier för utvecklingsprojekt.

I fredags meddelade en av Rices biträdande utrikesministrar sin avgång, den ansvarige för utländskt bistånd Randall Tobias. Före honom försvann hennes förre främsta biträdande utrikesminister Robert Zoellick. Därtill har andra höga tjänstemän gått från UD tidigare i år: bland andra rådgivaren Philip Zelikow, planeringschefen Stephen Krasner, förre FN-ambassadören John Bolton och den ansvarige för frågor som rör spridning av kärnvapen, Bob Joseph.

TT

Mer läsning

Annons