Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög kvalitet på mässa

Annons

På den tolfte mässan visar 115 utställare arbeten inom en rad hantverk.

- Det är bara gediget hantverk som får plats. Det är kvalitet som gäller och vi är stolta över att kunna marknadsföra oss som en kvalitetsmässa, säger mässarrangören Gun Julle.

- Även om vi ställer hårda krav så står utställarna i kö för att få vara med. Höstens mässa är redan fullbokad. Då kommer 125 utställare och det blir bland annat en del samisk slöjd och hantverk, berättar Gun Julle.

På den tolfte mässan kan besökarna bland annat beundra stensliparen Einar Pettersson från Insjön.

De senaste 35 åren har Einar skapat vackra smycken ur främst dalaporfyr och Bergslagssten.

- Ibland får jag för mig att jag ska slipa något annat, förklarar Einar som avslöjar att han alltid varit stentokig och att detta med stenslipning är en ren hobby.

Vill någon ha specialkomponerade vindflöjlar eller skyltar blir ett besök hos Tommy Strandberg från Hallsberg givande.

För hand skär Tommy ur plåten ut älsklingsbilen, eller vad det nu vara månde med favoritstatus. Numera tillverkar han 200 till 250 vindflöjlar per år. Plus skyltar, staket med mera.

Alster av strutsägg, handmålade strutsägg, tittägg, klockor, smycken med mera arbetar konsthantverkaren Lotta Nilsson från Lund med.

- Det började för åtta år sedan med att jag skulle måla ett ägg åt en uppfödare. Sedan dess har jag upptäckt fler och fler möjligheter, säger Lotta som tror på stor- publik under den tolfte mässan.

En mässa där exempelvis modellbåtsentusiasterna åter kan beundra alla skönheter som skapats av medlemmarna i Falu Radio Båtklubb. Det verkar finnas hur många skickliga hantverkare som helst på mässan.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons