Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyhjälmar delades ut till Sälenelever

Annons

Det var förre alpine landslagsåkaren Erika Hansson och Lars Örarbäck från läkarmottagningen som delade ut hjälmarna i samband med att fjärde klass vid Sälens skola åkte skridskor på hockeyrinken.

Det var glada och mycket nöjda skolbarn som fick ta emot de 25 hjälmarna, som är gula. Färgen har man valt eftersom gul färg på hockeyhjälmar är ganska ovanligt och då är det större chans att inte hjälmarna försvinner från skolan.

- Vi hörde att man saknade hockeyhjälmar och att det heller inte fanns några pengar att köpa hjälmar för. Då tyckte jag att vi kunde göra det här, säger Lars Örarbäck vid turistläkarmottagningen i Sälen.

- Vi har också tänkt på skolbarnens säkerhet. I och med att nu alla kommer att ha hjälm på sig då de är ute på hockeyrinken slipper vi få dem skadade till läkarmottagningen, säger Lars Örarbäck.

Det var när man fick höra att en föräldragrupp vid skolan hade talat om det här med hjälmar som Erika Hansson och Lars Örarbäck tog kontakt med varandra och beslutade sig för att göra den här insatsen: Köpa hjälmarna och skänka dem till Sälens skola. Och initiativet blev också mycket uppskattat vid Sälens skola, inte minst bland skolbarnen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons