Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyfest utan konfetti

Annons

Leksands ishall är liten och trång. Läktaren där hejarklacken står är gjord av trä och dessutom öppen under plankorna.

Det här gör att brandrisken är extra stor just där. Allt skräp samlas under läktaren och minsta lilla gnista kan sluta med katastrof.

Flera säckar med konfetti är alltså inte att tänka på.

Enligt brandskyddsansvariga på Leksands ishall finns det dessutom en överenskommelse bland elitserieklubbarna att konfetti är förbjudet i hallarna.

- Det är bara att respektera, vi kan ju själva råka illa ut. Men något generellt förbud har jag inte kunnat få bekräftat, säger Tobbe Olsson ordförande i supporterklubben.

- I Globen till exempel har vi fått anväda konfetti om vi städat efteråt. Det viktiga har varit att konfettin inte kommit in på isen och stört spelarna.

En annan sak som förbryllar Tobbe Olsson en smula är att Leksands IF skickat brev till de andra elitserieklackarna om konfettibeslutet, men inte pratat med den egna klacken.

- Vi har inte hört något om det och vi har faktiskt använt konfetti tidigare i år utan problem bara vi städat, fortsätter Olsson.

På Superstars hemsida har medlemmarna uppmanats att ta med sig så mycket konfetti som möjligt till matchen i dag. För varje kilo konfetti skulle man få en lott och vinsten var en signerad matchtröja.

- Tävlingen gäller fortfarande för dem som redan suttit och rivit en säck konfetti. Vi får väga den utanför och använda den vid ett annat tillfälle, säger hejarklacksledaren Emil Nilsén.

- Visst är det tråkigt när det blir så här för konfetti är helt klart ett festhöjande inslag, men det är bara en liten del i våra aktiviteter, avslutar Nilsén.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons