Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockey- veteraner överfallna

Annons

Sex-sju hockeyspelare som ingick i Malungs veteranlag gästade i helgen Oslo, Norge, och spelade ett par matcher.

Spelarna överfölls natten till lördagen av ett ungdomsgäng i centrala Oslo som gick till attack med livremmar och slog besinningslöst omkring sig.

Några av Malungsveteranerna skadades vid tumultet, dock lindrigt

Hockeyveteranerna var på väg hem från en restaurang när det hela inträffade.

De mötte ett gäng ungdomar som frågade efter eld men det visade sig att tonårsgänget, som bestod av invandrare, hade en helt annan avsikt.

En av Malungsspelarna slogs ner och blev sparkad. Då ryckte hans kamrat till undsättning och strax efteråt kom ytterligare några Malungsveteraner som undsatte de angripna. Det hela slutade med att ungdomsgänget sprang i väg.

Men helt plötsligt stannade de upp och vände om och gick till attack mot veteranerna och slog bland annat med livremmar.

En av Malungsspelarna, trots att han möttes av livremmar i luften, lyckades slå ned en ur gänget. Själv blev han liggande på marken och även sparkad innan de gav sig iväg för en andra gång. Dock återkom de ännu en gång.

Nu hade polisen blivit kallad och när ungdomsgänget mötte poliserna valde de att avvika åt andra hållet.

De angripna veteranerna anmälde det hela till polisen, som uppgav tonårsgänget var kända av polisen sen tidigare.

Förmodligen var deras avsikt att råna Malungsborna.

En del av de inblandade fick smärre blessyrer men ingen skadades mer än lindrigt och alla kunde också spela vidare i de hockeymatcher man hade i Oslo. Dessa slutade betydligt lyckligare. Malungsveteranerna vann bägge matcherna först mot Oslo Vikings med 10-7 och sen mot Furuset från Oslo med 10-6.

- Det var i alla fall en mycket otrevlig händelse vi fick vara med om och hade vi inte varit så många som vi var kunde det här ha slutat mycket värre, säger en av de veteranspelare som var med i Oslo.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons