Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjulafton för samlare

Annons

Det är fjärde året i rad som säljarna och köparna från hela landet samlas i Sågmyra för att fynda och festa.

Kvällen innan marknadsdagen brukar säljarna ha fest med levande musik. I år spelade Streamliners från Sågmyra. Festen har blivit en tradition och nästa år kommer man att satsa på levande musik hela marknadsdagen.

- Det går väldigt bra, säger Affe Olsson, elsjälen bakom Sågmyras veteranbilsmarknad. Det går så bra att vi har fått problem med att hitta plats för alla som vill visa sina "old timers", på en parkering bakom marknaden.

Även besökarna blir allt fler. Nyheten om veteranbilsmarknaden har spritt sig runt om i landet. Även utländska turister har hittat till Sågmyra.

Helge J. Poremba, från Wiesbaden i Tyskland har i år tagit med sig sina vänner till Sågmyras marknad. Med händerna fulla med inköpta saker, allt ifrån tavlor till trumpeter, försäkrar de att de återkommer nästa år.

Affe Olsson annonserar i biltidningar om marknaden, men de flesta har hört om den via "djungeltelegrafen".

- Det är en trevlig marknad för oss säljare. I vanliga fall måste vi stå någonstans i skogen, men här är vi nära till samhället, säger Lillian och Mikael Beckman från Enköping, som säljer bildelar till Pontiac.

- Vi kände inte till Sågmyra tidigare, med nu tänker vi skriva in det i almanackan, säger Lilian Beckman.

Det är framför allt närheten till Classic Car-veckan i Rättvik som gör att väldigt många bilintresserade finns i området vid marknadsdagen.

- Även om jag inte säljer mycket i dag, så skapar jag viktiga kontakter. Ibland frågar folk om något som jag har hemma. Intresset är stort, säger Mårten Östlund från Svärdsjö, som säljer bildelar och veteranbilar.

- Säljarna säljer bra och kunderna är nöjda. Jag vet inte om jag får plats med allting nästa år. Sågmyras veteranbilsmarknad är framför allt en folkfest och ett ställe där man skapar kontakter, säger Affe Olsson.

MIRA MICIC

Mer läsning

Annons