Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjördis Landström

Annons

Efter en tids sjukdom så slutade vår vän och arbetskamrat Hjördis sitt långa och innehållsrika liv den 3 februari vid serviceavdelningen Lyktan på vårdcentralen i Smedjebacken.

Hjördis var född och uppvuxen i Backbyn där hon på 1940-talet träffade sin man Sven Landström. Hon var i sjukvårdens tjänst i nära nog femtio år.

Hjördis började som ung på gamla lasarettet vid Kolbäcksån som köksbiträde. Sedan hade hon många sysslor, bland annat lagade hon patientkläder, sängkläder och blev sedan förrådsbiträde och sjukvårdsbiträde. Där gjorde Hjördis en stor insats med sitt mjuka sätt till gagn för patienterna.

En tid arbetade Hjördis vid Ludvika lasarett som förrådsbiträde i tolv år och där slutade hon med pensionsålderns rätt. Hon var en omtyckt och kunnig föreningsmänniska som var med och bildade Kommunals aktiva fackklubb. Där lade Hjördis ned ett förtjänstfullt arbete i många år.

Hon hade många intressen, bland annat handarbete och porslinsmålning. Vidare var hon medlem i Norrbärke kyrkliga syförening i många år.

Hjördis var till sinnet en mjuk och genuint vänlig människa som ville vandra på livets stig.

Hon var engagerad, hon sträckte alltid ut en hjälpande hand och hade ett tröstande ord på vägen.

Vi minns Hjördis i sin krafts dagar och hennes värmande ord. Om gemenskapens betydelse på både arbetsplatsen och genom livet.

Arbetskamraterna

på Smedjebackens vårdcentral

genom Ulf Jansson

Mer läsning

Annons