Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Hjälp, vi har ingen student-vagn!

Annons

- Förra året såg vi en klass som inte hade någon vagn i kortegen. Vi skrattade. Nu är det vi som står här och är vagnlösa!

Det är något av en katastrof, menar de berörda. En lövad vagn i studentkortegen är lika viktigt som vita mössan på huvudet. Lika traditionell som champagnefrukosten, lika värdefull som betyget. Ungefär.

- Det är superviktigt. Det hör ju till att stå där och skrika och sjunga med skyltarna, säger Karin Lundberg och får medhåll av klasskompisarna.

Den 20-hövdade klassen trodde länge att de hade sitt på det torra. Men så gick den utlovade vagnen sönder. I veckor har man nu försökt att hitta en ersättare.

- Vi har ringt runt - till vänner och bekanta, bönder och åkerier.

Men inget napp. I ett sista desperat försök vänder sig nu de vagnlösa till tidningens läsare. Finns det månne någon som har en vagn, eller någon sorts flak, att låna ut några timmar under fredagens kortege?

- Vi har inga specifika krav, vi behöver bara något att åka på, säger eleverna, som inte gett upp hoppet om att få sjunga om studentens lyckliga dar, från ett smyckat flak på fredag.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons