Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp oss att hitta i stan!

Annons

Det har kommit upp en del förslag till namn på den rondell som snart är färdigbyggd vid Tunagården.

Men, varför ska rondeller ha namn efter alla möjliga och omöjliga personer? Det borde väl vara viktigare att folk hittar till platsen än att hedra bortgångna storheter. Förtjänta personer kan hedras på andra sätt.

Den här rondellen ligger vid Tunagården, och vad kan då vara mer självklart än att den kort och gott får heta Tunagårdsrondellen?

Jag tycker inte att man bör krångla till kartan mer än nödvändigt, och det tycker nog inte utryckningspersonal och den som väntar på en ambulans heller .

Apropå rondeller så har jag en synpunkt till. Vi har fått så många rondeller att det numer är svårt att hålla reda på dem alla.

I stället för att plantera mängder av förgängliga blommor för hur mycket pengar som helst, så borde man kosta på rejäla namnskyltar i dessa rondeller.

En lite påkostad namnskylt från alla fyra hållen kan vara en prydnad. Och tänk så bra för den som fått motorstopp att med säkerhet kunna ange var man befinner sig.

Jag är gammal Tunabo, men kan ändå inte med säkerhet säga vilken rondell det är som kallas Grådarondellen. Och jag törs med säkerhet påstå att jag delar det problemet med väldigt många fler.

ÅKE ÖRJES

Mer läsning

Annons