Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade skänkta kläder i andrahandsbutik

Annons

För någon månad sedan skulle Elisabeth Dahlström från Borlänge flytta och gjorde då en storrening bland sakerna därhemma. Något som resulterade i att en hel del kläder skulle slängas. Kläderna lades i en UFF-container i Skräddarbacken.

Någon tid senare stegade Elisabeth in på en second hand-butik i Borlänge för att fynda och döm om hennes förvåning när hon där fick syn på en klänning hon slängt i UFF-containern.

- Det var ingen tvekan. Jag hade sytt klänningen själv och kände till och med igen sömmarna, berättar Elisabeth som omgående tog påpekade detta för butikspersonalen.

Elisabeth ombads att gå igenom butikens övriga sortiment och fann då ytterligare en fem-sex plagg som kom från hennes garderob. Kläderna togs genast bort från butikens sortiment.

- Det känns verkligen inte kul. Man lägger ju kläder i UFF-containrar för att de ska komma behövande till godo och inte för att någon ska tjäna pengar på dom.

Second hand-butikens chef Annelie Johansson berättar att man där tar emot kläder som folk lämnar in för försäljning. I det här fallet var det en kvinna som lämnat in en större mängd kläder.

Butiken har varit i kontakt med kvinnan som dock bedyrar att kläderna inte kommer från någon UFF-container.

- Oavsett hur det är med den saken har vi i alla fall gjort klart att vi inte vill ha med den kvinnan att göra i framtiden, betonar butiksägaren Annelie Johansson som blev närmast chockad över det inträffade och definitivt inte vill ha att göra med stulna insamlingskläder.

Tidningen har förgäves försökt att nå någon ansvarig inom UFF för en kommentar.

Mer läsning

Annons