Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade knark i väskor

Annons

Det var under natten till julafton som polisen genomförde en razzia mot en central lägenhet i Mora. Under natten hade det varit en större fest i lägenheten med mellan 15-20 personer.

När polisen väl hade resurser att slå till återfanns narkotika av preparatet hasch, som delvis kunde bindas till en 28-årig tidigare Orsabo och en ett år yngre kamrat med rötter i Mora.

Båda är skrivna på annan ort, men firade julen hemma i Ovansiljan.

De två männen har suttit häktade sedan den 28 december.

28-åringen hade 13 gram hasch i en innerficka samt förvarade 146 gram hasch i en ryggsäck där det även fanns en våg som används för att väga narkotika.

27-åringen förvarade tre gram i plastfickan till sitt cigarettpaket och i hans väska återfanns 128 gram hasch.

Dessutom gjorde polisen en husrannsakan i 28-åringens lägenhet på hans nuvarande hemort och där återfanns 165 gram hasch.

28 åringen erkände, i förhören, innehavet av 13 gram hasch i sin innerficka samt att han förvarade 165 gram på sin nuvarande bostadsadress.

Men i förhören uppger 28-åringen att någon annan person måste ha lagt det stora haschpartiet och vågen i hans ryggsäck.

Enligt polisen skulle försäljning av partiet i ryggsäcken ge cirka 7 000 kronor. Men 28-åringen uppger att han har det så gått ställt privat att det aldrig skulle bli aktuellt med någon försäljning för hans del. Samma version ger 27-åringen. Han erkänner innehavet av tre gram hasch, som han uppger ha köpt på en pub i Mora under julhelgen.

Eftersom han säger sig ha somnat under festen så uppger han också att någon annan person måste ha lagt haschmängden på 128 gram i hans väska. Därför förnekar även 28-åringen att han skulle ha någon avsikt att sälja partiet i Mora.

I samband med razzian anhöll polisen även en tredje person från festtillfället i Mora. Polisen har haft kontakt med den mannen och någon ytterligare åtgärd har ej vidtagits.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons