Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade katter i skogen

Annons

- Då var kattflickan så utsvulten att bakbenen inte bar henne längre efter att i flera veckor ha livnärt sig på rester från grannens fågelbord, berättar Marie.

Kompisen var i lite bättre skick men båda lika hungriga och kastade sig över maten som sattes fram. Sedan dess har de knappast inte lämnat altanen, där de sover i en stor låda med en mjuk vit herdematta omkring sig.

Det handlar om en flicka och en pojke, som tros vara syskon och de har av allt att döma varit innekatter. De är välskötta och otroligt sociala och måste ha haft ett bra hem innan de plötsligt lämnades åt sitt öde.

- Vi har ringt polisen och kollat runt med närboende i byn men inte fått minsta napp, förklarar Ulf.

Katterna är oskiljaktiga och familjen Backström skulle gärna ha tagit hand om dem. Problemet är bara det att det finns två katter i huset förut. Därför vädjar de om hjälp så att katterna återförenas med sina ägare eller får ett nytt kärleksfullt hem.

Kattpojken är röd och vit och flickan trefärgad och de är uppskattningsvis ett par år gamla. Känner du igen dem eller vill hjälpa till ring då nedanstående nummer eller direkt till polisen.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons