Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade en AK 4:a i lägenheten

Annons

I en renoveringslägenhet på Morkarlbyvägen påträffade lägenhetsinnehavaren på söndagen en automatkarbin av typen AK 4:a som stod lutad mot väggen.

Sedan vapnet inlämnats till polisen och militären kontaktats kunde vapnet sättas i samband med en person i 60-årsåldern i Mora.

Det visade sig att 60-åringen, som är bosatt i en annan del av Mora än där vapnet påträffades, varit hemvärnsman. Han har uppgivit att han avrustat från hemvärnet, men tydligen inte haft riktigt klart för sig var eller till vilken person han skulle återlämna AK 4:an.

Hur vapnet hamnat i lägenheten på Morkarlbyvägen är enligt polisen oklart. Det finns enligt uppgift inget samband mellan 60-åringen och den person som påträffade AK 4:an.

Polisens teori är att mannen snabbt ville göra sig av med vapnet och sökt upp den aktuella adressen i tron att den beboddes av en hemvärnschef. Det är fortfarande en gåta hur AK 4:an kunnat placeras i den aktuella lägenheten.

Sedan polisen via militären fick kontakt med 60-åringen gjordes på måndagen husrannsakan hos mannen.

Eftersom det visade sig att mannen är innehavare även av andra vapen, enligt uppgift rör det sig om gevär som han har licens på, togs dessa i beslag och mannen är nu misstänkt för brott mot vapenlagen.

AK 4:an har genom polisens försorg återlämnats till försvaret.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons