Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade benbitar i köttbullsförpackning

Annons

När Fredrik Dersten och Cathrin Norström med barnen Adam, 10, Lina, 8, och Adrian, 16 månader, satte sig ner vid middagsbordet tidigare i veckan, avbröts måltiden av en obehaglig överraskning. Äldste sonen Adam klagade över att det var någonting hårt i maten.

De upptäckte en benbit i en köttbulle och blev genast förskräckta. Efter att ha undersökt resten av köttbullarna på middagsbordet upptäckte de ytterligare två benbitar av storleken en halvfingernagel samt en seg, läderaktig bit på tre-fyra centimeter. Den 16 månader gamle Adrian hade då hunnit fått i sig några munnar mosade köttbullar.

- Det kan ha slunkit med någonting utan att vi vet om det. Han kan ju inte spotta ut, han bara tuggar det som ges honom, noterar Cathrin.

- Från butikens håll var de förskräckta och erbjöd oss nya köttbullar, vilket väl är bra, men vi är mest intresserade av att någonting liknande inte händer någon annanstans. Den här gången hade vi tur, det hade lika gärna kunnat vara Adrian som fått någonting i halsen, understryker Fredrik.

Benbitarna hittades i en en-kilosförpackning av märket Euroshopper, som distribuerar varan. För att gå till botten med saken tog paret kontakt med tillverkaren AtriaLithells. De svarade att de ska se över fallet och höra av sig.

Tidningen fick tag på AtriaLithells utvecklingsansvarige, Arne Granqvist .

- Hur agerar ni i sådana här fall?

- Vi ber de klagande att skicka in varan så att vi kan titta på den och starta en utredning och ta reda på vad som hänt. Sedan bemödar vi oss också om att kunden blir nöjd, så vi jobbar med båda bitarna.

- Hur kan någonting sådant här hända?

- Det går inte att skydda sig med 100 procent mot den här typen av händelser. Vårt kött ska vara helt benfritt, jag vill inte skylla ifrån mig, men det kan ha blivit något fel i styckningen. I så fall får vi ta en allvarlig diskussion med berörd underleverantör.

För framtida livsmedelinköp har nu Cathrin en ny policy:

- I framtiden gör jag mina egna köttbullar.

ANDERS LAGERQUIST

Mer läsning

Annons