Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hit lockas barn till "gamla" barn

Annons

En av föräldrarna på plats var Marianne Erbing, 35, som hade sällskap av sonen Erik, 4.

- Jag är här nästan varje gång och så har det varit de senaste sex-sju åren, berättade trebarnsmamman.

- Jag själv tycker att det är trevligt här med bra personal och barnen trivs, fortsatte hon.

Marianne Erbing har dessutom egen erfarenhet av kyrkans aktiviteter för barn.

- När jag var barn deltog jag i verksamhet i Lillkyrkan samt i det hus vid Eriksgatan där PRO har sin lokal i dag.

Till Församlingsgården har kyrkan inbjudit de yngsta församlingsborna sedan början av 80-talet, upplyste församlingsassistenten Britt-Marie Petersson.

- Nog har vi en del föräldrar som kommer hit med sina barn och själva var här som barn. Det brukar komma cirka 15 föräldrar och där var och en har med sig ett eller två barn, sade hon.

De allra senaste veckorna har man märkt en liten minskning i tillströmningen. Orsaken tros vara att kommunen numera erbjuder gratis barnomsorg ett antal timmar per dag. Tidigare har kyrkan varit ensam om att erbjuda gratis aktiviteter för de yngsta.

"Öppen barngrupp", som hålls varje måndag och torsdag, kräver ingen föranmälan och vänder sig till barn i åldern 0-5 år. Samvaro, kontakt mellan föräldrar och barn, mycket prat och diskussioner i ämnen som särskilt berör småbarnsföräldrar, är givna inslag.

- Barnen får ägna sig åt lekar och pyssel av olika slag. Efter fikapaus har vi dans och sjunger ramsor och så brukar vi avsluta med att tända ett ljus och ha en liten andakt, uppgav Britt-Marie Petersson.

Marianne Erbing som gammal trogen besökare hoppas givetvis att församlingen väljer att fortsätta med verksamheten trots den hårdare konkurrensen.

- Jag är hemma under dagarna och då är det här ett bra sätt att få komma ut och träffa andra föräldrar, framhöll hon.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons