Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historiskt cykellopp blir tradition

Annons

Det var i Korsnäs det hela började för 150 år sedan. 1899 flyttades Skogsindustriföretaget Korsnäs AB med all personal från Korsnäs till Gävle.

Men i Korsnäs lever minnena kvar och på söndag kommer det att bli ett motionslopp på cykel mellan Korsnäs och Gävle som en del i 150-årsfirandet.

Motionsloppet startar vid företagets minnessten som är placerad utanför Korsnäsbygdens historiska förenings lokal i Hosjö.

Minnesstenen skänktes till bygden i samband med att företaget firade 100-årsjubileum.

För att illustrera flytten för mer än hundra år sedan arrangerar företaget ett motionslopp på cykel mellan Korsnäs-Gävle. En nät liten sträcka på 11 mil.

- Det var en lång sträcka på den tiden att ta sig från Korsnäs till kusten i Gävle, säger Catrine Rivedal, på Magine AB som arrangerar motionsloppet på söndag.

- Vi räknar med cirka 350 deltagare, anställda och deltagare från olika cykelklubbar ska ta sig till målet vid fabriken i Bomhus, där festligheterna fortsätter, säger Catrine.

Meningen är att cykelloppet mellan Korsnäs och Gävle ska bli ett årligt återkommande arrangemang.

- Det var ju i Korsnäs det började, därför är det inte mer än rätt att Korsnäs är med och firar jubileet, säger Catrine Rivedal.

Förutom cykelloppet kommer jubileet att firas med en ceremoni vid minnesstenens i Hosjö.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons