Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hinder rena skämtet"

Annons

Det berättar Helene Nilsson, mamma till fyraåriga Sandra som måste över vägen för att komma till dagis. En dag skulle storasyster, som är tio år, följa med Sandra. Systrarna kom hem igen då de inte vågade gå över vägen. På grund av bilarnas höga hastigheter. Biltrafiken är som mest intensiv vid åttatiden på mornarna när barnen ska till skolor och daghem.

Den skyltade hastigheten på Färjbacksvägen är 30 kilometer i timmen. De som bor på motsatt sida från skolan sett ska gå en bit längs vägen för att sedan passera över vid de parallellt liggande farthindren. Tanken är att det är fri sikt för både bilister och gående vid hindren som ska dämpa hastigheten och ge de gående en smal vägbit att passera över på.

Kjell Nyman på Vägverket bekräftar att han fått påringringar från flera barnfamiljer i området. Enligt dem dämpar inte farthindren hastigheten utan bilisterna ökar takten för att slippa stanna vid möte.

- Jag hoppas att de flesta saktar ner men vi lär ju titta på det här omgående. Trafikhindren gjordes i samråd med kommunen men om de inte fungerar kan de kanske byggas om till slalomhinder, säger Kjell Nyman.

Några pengar finns inte avsatta i dagsläget men Kjell Nyman hoppas på en snabb lösning om delar av klackarna kan återanvändas.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons