Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Himmelsk blandning på jubileumskonsert

Annons

Himla himmelskt. Så kan After lunch jubileumskonsert "Ett himla språng" sammanfattas. På en scen som förvandlats till en himmel, bjöd kören på änglasång inför två fullsatta hus på lördagen.

Sällan har väl Hagaskolans aula varit så himlalik som i lördags. Med vita tyger och ljussättning, hade scenen förvandlats till ett moln. På det tog After Lunch-kören plats, under ledning av Birgitta Bengtsson, och inför en fullsatt aula bjöd de på en himmelsk jubileumskonsert. Gånger två.

Det är 20 år sedan kören bildades. Många är de som följt kören och tycker att den under åren tagit ett himla språng framåt. Eller uppåt, kanske man säger i det här sammanhanget.

I jubileumskonserten hade kören blandat gamla favoriter med nya. Gabriellas sång, Låt kärleken slå rot och Himlasprång är bara några exempel. Kören hyllade också en ängel, den nyligen bortgångna Monica Zetterlund, med Att angöra en brygga.

Någonting alldeles extra utlovades. Och någonting alldeles extra bjöds. Det var en himla nöjd publik som lämnade Hagaskolan. En och annan kan till och med ha svävat på ett litet moln...

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons