Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hillary leder i opinionsmätning

Annons

Hillary Clinton har ett starkt stöd i opinionen, enligt en mätning publicerad i USA Today på måndagen. Stödet för henne är betydligt större än för den demokratiske huvudrivalen Barack Obama.

En tidigare USA Today-undersökning från början av juni visade en ledning med en procent för Obama. Enligt den nya mätningen har Clinton stöd av 32 procent, jämfört med 21 procent för Obama, förutsatt att Al Gore _ som hittills inte ställt upp som kandidat, men inte heller uteslutit det _ tänker delta.

På den republikanska sidan ligger förre New York-borgmästaren Rudolph Giuliani bäst till, med 28 procent av väljarnas stöd.

Flera andra opinionsmätningar den senaste veckan ger också Clinton ledningen. Men bilden är inte entydig. I exempelvis delstaten South Carolina har Obama starkast stöd bland de demokratiska väljarna. Där föredrar 34 procent Obama som presidentkandidat nästa år, mot 25 som föredrar Clinton och tolv som föredrar John Edwards från North Carolina. Det rapporterade opinionsintitutet Mason-Dixon i söndags enligt AFP.

South Carolina är en av de delstater där demokraterna håller primärval tidigast, redan den 29 januari 2008. För republikanerna är det den 2 februari som gäller i delstaten.

TT

Mer läsning

Annons