Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hilding behöver mera hjälp till Rumänien

Annons

Om 14 dagar sticker han i väg till Rumänien, förhoppningsvis med lastbilen full av hjälpmaterial av alla de slag. Inför resan till Rumänien, vädjar Hilding om hjälp med mat, kläder och andra grejer. Men han hoppas även på ekonomisk hjälp till fraktkostnader.

- Hela kalaset går på 20 000 kronor, så det behövs lite ekonomisk stöttning för att resan ska gå runt, säger Hilding.

- Jag har fått en lista med prylar som Linda och Lars Hörnberg, grundaren av det stora hjälparbetet i Oradea, vill ha ner till Rumänien.

- Det är allt från mat och kläder till stolar, bord, lagerhyllor, med mera. Jag har även fått en förfrågan om jag kan fixa en traktor, så det är mycket på gång, för att sy ihop allt, säger Hilding.

På onsdag-torsdag ska Hilding till Malung och hämta grejer som Malungsborna samlat ihop. Dessutom ska han hålla föredrag på skolor, efter utmärkelsen årets Falubo, har Hilding blivit en kändis och en flitig föreläsare.

- Folk är fantastiska, man blir rörd av all den hjälpsamhet som jag möter ute i vardagslivet, säger Hilding, som lägger ner hela sin själ i hjälparbetet.

Nu är det Oradea som gäller. Hjälpinsatsen till barnhemmet där ha blivit en lyckad satsning som inneburit att folket fått ett drägligare vardagsliv.

Ett helt samhälle har skapats, hus har byggts upp, jordbruk har startat.

- Det är som en hel familjeby, och de boende själva sköter hela ruljansen, berättar Hilding.

- Men det är mycket som fattas, folket här är mycket fattiga och i stort behov av de mesta: hygienartiklar, mat, kläder, symaskiner, TV-apparater, och så filtar, det behövs till alla uteliggare som finns även här i Oradea, säger Hilding Sjöblom.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons