Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hilding behöver hjälp inför resan

Annons

- Då var det dags igen, säger Hilding Sjöblom.

Det är nu tionde resan som väntar. Även om det tar emot och det känns tungt i bland, så tänker Hilding på barnen i Rumänien, i Caminul Felix i Oradea, som blivit något av hans andra hem. Här finns ett flertal radhus mitt ute på landsbygden, varje hus inrymmer mellan 15-18 barn, som behöver mycket hjälp. Och hjälpen, den kommer från Hilding och hela dalfolket.

Den här gången har Hilding med sig massor av möbler som ska bli möblemang till en akademi, där husföräldrar ska utbildas för att ta hand om de föräldrarlösa barnen, som bara ökar.

- Det blir en hel långtradare fullpackad med möbler. Men jag skulle behöva nya leksaker och barnskor till barnen och så pengar till frakt och mat som måste köpas på plats.

- Bara frakten för en långtradare från Falun kostar 40 000 kronor, säger Hilding, som börjar känna sig lite sliten.

- Jag har hållit på i tio år, det är klart att kroppen har tagit stryk, men så länge jag känner att människor får stöd, då går det inte att sluta, säger Hilding.

- Visst har jag fått tigga och ropa på hjälp. Men folk ställer upp i ur och skur och det är en räddning för mig mitt i allt elände jag får se.

Vill man hjälpa Hilding kan man sätta in pengar på bankgiro 5184-1542.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons