Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett rykte på stan - tränarbyte i Mora

Annons

Vi börjar med det kanske mest anmärkningsvärda, att ett tränarbyte i Mora IK kan vara på gång. Ämnet har under ett antal veckor varit "hett" och det har diskuterats, inte minst bland Moras supportrar, huruvida Harri Rindell sitter säkert eller ej.

Jan "Ingen kommentar" Simons har vid ett flertal tillfällen förnekat att ett tränarbyte varit uppe på agendan men det är vad jag kan förstå inget annat än en ren lögn. Och med tanke på Moras prekära tabelläge vore det också ett rent tjänstefel av Simons att inte se över tänkbara alternativ.

Leif Carlsson, som i fjol var en krislösning i Färjestad och tillsammans med Per-Erik Johnsson lotsade värmlänningarna till SM-guld är ett namn som förknippas med Mora IK. Leif, ursprungligen från Ludvika, har också ett förflutet i Mora som spelare.

Den andre som, enligt rykten, pekas ut som tänkbar ny MIK-tränare, då i par med just Leif Carlsson, är, håll i ur nu, ingen annan än Leksands förre sportchef Olle Öst! Den senare förnekar dock bestämt att han är aktuell för Mora.

- Jag är på semester i Thailand, säger Olle.

- Jag bara njuter av sol och bad, säger han och skrattar.

Mora möter i kväll Frölunda borta. På torsdag väntar sedan Skellefteå hemma och på lördag Timrå borta. Sedan blir det ett landskampsuppehåll.

Frågan är när Jan Simons låter bomben brisera om ett tränarbyte? Eller om segern mot Färjestad i lördags lättat något på snaran runt Harri Rindells hals?

Personligen tycker jag att Mora IK borde ha bytt tränare för ett par veckor sedan. Om inte annat som väckarklocka för vissa på isen alltför lata spelare med dålig vetskap om betydelsen av klubbhjärta. Men att kasta ut Harri Rindell, och förmodligen även hans vapendragare Pär Djoos, i kylan när bara tolv omgångar återstår tror jag snarare försämrar för fortsättningen, och då har jag inte minst i bakhuvudet vad som hände i fjol i Leksand...

Leksand då? I lördags gjorde klubben klart med en slovakisk forward. Martin Bartek, 26, ska, enligt sportchef Mikael Lund-ström, vara en utpräglad målskytt. Låt oss hoppas att det stämmer. För sett till gårdagens match mot Södertälje behövs det spets framåt.

LIF och SSK har kryssat i tre raka matcher efter 60 minuter den här säsongen. Leksand har 2-1 i vinster efter over time. Leksand borde ha avgjort i andra perioden. Då presterade laget, som var försvagat av skador, de bästa 20 minuter som jag sett på mycket länge. Men impotensen framåt kostade två viktiga poäng i jakten på en direktplats till kvalserien.

Danskarna Peter Hirsch och Morten Green drog ett tungt lass. Hirsch räddade bland annat sitt lag i upptakten då Södertälje var parkerat i den blåvita zonen de inledande fem minuterna. Men jag är fortfarande tveksam till om den mycket trevlige och sympatiske dansken har den potential som krävs för att växa ut till en vägg när det drar ihop sig till allvar.

Magnus Hedlund och JVM-ratade Niclas Andersén överglänste övriga hemmabackar. Framåt är jag förtjust i Jens Bergenström. "Jensa" går alltid rakt på motståndarmålet och det är en egenskap som fler borde ta efter.

Guldhjältarna från -69, -73, -74 och -75 fick stående ovationer före nedsläpp. Det var de värda. De totalt 36 spelare som bidrog till de fyra SM-gulden har starkt bidragit till att LIF är ett av landets folkkäraste lag. Nu är det bara att hoppas att årets upplaga kan ta tillbaka Leksand till hockeyns finrum igen...

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons