Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett om halsen i höst

Annons

Nu är den hetaste mode och värmer oss var vi än går.

Lindad flera varv runt halsen eller tufft dragen genom dubbel ögla.

- Vi säljer grymt mycket halsdukar, och köp-ruschen började långt innan kylan kom, säger varuhuschefen Annette Karlsson på Åhléns.

Superlånga, fluffigt grovmaskade med fransar präglar halsdukarna höst- och vintermodet just nu. Slätstickade med flätor eller löst ribbstickade i finstämda färger fullbordar de klädseln till både vardag och fest.

Svart är höstens modefärg, som passar perfekt att kombinera med sköna halsvärmare i rök-rosa, dimblått, sand och grått. Virkat vitt och naturfärgat står också högt i kurs som skarp kontrast till alla svarta baskläder.

- Jag gillar halsdukar mest för att dom är så sköna att gömma sig i om man känner sig lite blyg, avslöjar kulturarbetaren Maria Berg-ström.

Hon är ordförande i Nisserska teatern och smyger just nu omkring på stan i dotterns kompis kvarglömda halsduk. En mörklila "mysis" och het favorit, som hon lånar i smyg så ofta hon kan.

- Annars väljer jag halsduk efter dagsformen och humöret på morgonen, konstaterar Maria.

Vad hon är på för humör just i dag förtäljer inte storyn. Hon testar nämligen allt hon kommer åt tills hon är klädd i bara halsdukar.

Moderiktigt, varmt och skönt. Och inte minst väldigt snyggt!

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons