Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett med ishockey

Annons

Men tala om skilda världar. Inne i ishallen tränar killarna i full mundering, temperaturen visar på 10 grader, men bara ett stenkast från isladan badar folk för fullt, här är det tre gånger så varmt som inne i ishallen.

Ishockey på sommaren har blivit hett.

Årets hockeyskola som genomförs för nionde året, har slagit alla tidigare rekord.

- Vi har över 400 deltagare, det är rekord, säger Tomas Jonsson, NHL-mästare och ärrat hockeyproffs, som leder hockeyskolan i Lugnets ishall.

Ungdomarna är mellan sju och femton år och kommer från hela landet. Här finns deltagare från Kiruna till Stockholm. Dessutom har ett 30-tal norska ungdomar valt hockeyskolan på Lugnet.

- Det är kul att så många återkommer år efter år, det ser vi som ett bra betyg för vårt upplägg, förklarar Tomas Andersson, rektor för hockeyskolan.

- Hockeyskolan har blivit en ren familjeangelägenhet, många familjer passar på att campa på Lugnet för att på nära håll följa sina adepters förehavande, säger Tomas.

Men hockeyskolan är mycket mer än bara isträning. Här lever man ett riktigt lägerliv, hockeyungdomarna sover i klassrum, äter på skolan, badar, spelar bollspel, med mera.

- I år har vi dessutom lyckats få hit tre tjejer från Ludvika minicirkus som lär ut teknik och balans, rena cirkuskonster. Dessutom har polismannen Claes Mankler varit på skolan och hållit föredrag, berättar Tomas Andersson.

I kväll väntar familjekväll med grillfest vid utebadet. På lördag avslutas hockeyskolan med match och prisutdelning.

Festen är över för i år, men räkna med att hockeyskolan är tillbaka nästa år igen.

Lika het som vanlig...

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons