Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett hos de borgerliga

Annons

- Allt är inte guld som glimmar, vi slår hål på kristdemokraternas löfte om fastighetsskatten, skriver centern i en stor annons i det lokala annonsbladet. Centern konstaterar att kristdemokraterna vill slopa den statliga fastighetsskatten men i stället införa en kommunal fastighetsavgift på 2 600 kronor.

- Hela sanningen är att 2 600 kronor är den högsta avgiften, i kommunen skulle vi naturligtvis inte sätta sådana avgifter att folk fick högre utgifter, säger kristdemokraternas ledande man, Torsten Larsson.

Centern som fick sju mandat i förra valet och kristdemokraterna med fem mandat har båda ledare som kan bli aktuella som kommunalråd om det borgerliga blocket gör ett bra val. Elisabeth Lindén Brandt toppar centerlistan och Torsten Larsson är första namn på kristdemokraternas lista.

Efter förra valet enades kristdemokrater, moderater, folkpartister och miljöpartisten i "borgsam" medan centern med stöd av socialdemokraterna fick ta hand om vice ordförandeposterna i de kommunala nämnderna.

Då hade s och v ett mandat mer än de borgerliga och miljöpartiet.

Det väger alltså rätt jämnt mellan de politiska blocken. Om de borgerliga får lite medgång i valet kan Elisabeth eller Torsten bli aktuella som nya kommunalråd.

- Nu vet jag inte hur vi ska kunna samarbeta med centern efter valet, säger Torsten Larsson. Han vill ändå inte alldeles utesluta ett samarbete men poängterar samtidigt att väljarna avgör och att han kan tänka sig att diskutera med alla om samarbete.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons