Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hetsjakt" efter myglare

Annons

Svar till Försäkringskassan

den 18 mars.

Snälla Stefan Paavo...

Jag var tvungen att läsa dina uttalanden både två och tre gånger innan jag var säker på vad du egentligen menade.

Du erkänner öppet att du misslyckats i dina primära arbetsuppgifter och det är väl okej om man som chef tar konsekvenserna av detta, men att du låter oss sjukskrivna betala priset för detta misslyckande det är definitivt inte okej.

Försäkringskassans primära arbetsuppgifter är att bedöma och handlägga olika ersättningar, inte att bedriva någon sorts "hetsjakt" efter myglare och så vidare detta borde i så fall ingå i era sekundära arbetsuppgifter, alltså de mindre viktiga, men känslan är att ni lägger allt större resurser vid denna "lilla" grupp människor.

Sedan är det jättesnällt av Stefan Paavo att tipsa oss sjukskrivna om att vi kan söka uppskov med hyran eller låna pengar av nära och kära när vi egentligen borde skicka våra räkningar direkt till handläggarna på Försäkringskassan.

Nej Stefan Paavo, ni som är "höga" chefer inom dessa institutioner borde lära er något från den privata sektorn, nämligen att när man misslyckas så radikalt med sina högprioriterade uppgifter så tar man konsekvenserna av detta och söker sig vidare i arbetslivet.

Men sanningen är väl den att endast en nedläggning av Försäkringskassan kan få er att lämna dessa väl insuttna stolar.

Slutligen tror jag personligen att det är ovidkommande hur mycket extra resurser Försäkringskassan eventuellt skulle få del av, för det kommer att fortsättningsvis prioriteras fel och en massa resurser skulle läggas på fel saker, som i dag tyvärr.

HÅKAN -61

Mer läsning

Annons