Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het kålsoppa lockade

Annons

Den första julmarknaden i Vikbyn visade sig bli en succé.

När portarna öppnades klockan två hade redan en stor skara människor samlats för att ta del av utbudet.

Besökare strömmade in på restaurang Krubban, och på menyn stod rykande het kålsoppa med älgfrikadeller.

- Jag var uppe till klockan två i natt och kokade soppa, totalt blev det 200 portioner, berättade Elisabet Hansson, restaurangägare.

Det var Krubban tillsammans med Vikbygdens intresseförening som arrangerade julmarknaden, dit cirka 25 hantverkare, både från bygden och från Västerdalarna, kom för att sälja sina alster.

Anna Carlsson och Karin Eriksson från Ansta sålde granriskransar och stora halmbockar. De har medverkat på ett par andra marknader och berättade att det är många besökare överallt.

- Det verkar finnas tillräckligt mycket människor till alla julmarknader, sade Karin Eriksson.

På just den här marknaden var de flesta inne hos Elisabet på Krubban, hon hade fullt upp med att servera soppa till frusna besökare. Som tur var fanns barnbarnen Amanda och Ricky på plats som tog upp beställningar.

- Det går bra, det är kul, sade Amanda som kommit ända från Furudal för att hjälpa sin farmor.

På företagargalan i Hedemora i november utsågs Elisabet och Bosse Södergren till 2004 års landsbygdsutvecklare för sitt arbete med restaurangen.

- Det går jättebra för oss, trots att vi inte har marknadsfört någonting, men ryktet, säger Elisabet Hansson.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons