Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het debatt om äldrevården i kväll

Annons

I kväll möts olika debattörer för att diskutera situationen inom äldreomsorgen i Rättvik. Nätverket för bra äldreomsorg i Rättvik arrangerar den offentliga debatten.

- Vi hoppas många kommer till Kulturhuset i kväll, säger Perols Ulla Gudmundsson.

- Einar Tätting inleder med att berätta hur det är att bli äldre i Rättvik. Karin Hessel berättar hur det är att vara anhörig och Marianne Eriksson, före detta anställd inom äldrevården talar om hur man tar till vara personalens kunskaper.

Kommunalrådet Johnny Jones (c), socialnämndens ordförande Hans Jonsson (c) och Owe Hansson (v), även han från socialnämnden svarar och kommenterar frågor och inlägg.

Claes Herlitz talar om framtidens behov av äldreomsorg i Rättvik och Lilian Lingvall pratar om Piteåmodellen.

- Nätverket har funnits i sex månader och jag anser äldrevården är på helt fel väg. Det är ont om pengar men slöseriet med personalens kunskaper är katastrofal och ledarskapet uruselt, säger Perols Ulla Gudmundsson.

- Det saknas människor som kan tänka kreativt. Ledarskapet är inte förankrat. Cheferna har inte förmåga att lyssna. Det kommer påbud uppifrån. Det är ett föråldrat, byråkratiskt sätt att arbeta. Det finns ingen helhetssyn eller empati för organisationen och ledningen saknar förmåga att se andra sätt att förändra, anser Ulla Gudmundsson som väntar sig en livlig debatt i kväll.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons