Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herr Anestedt gnölar vidare...

Annons

Svar till Karl-Erik Anestedt, 30/7:

K-E Anestedt, socialdemokratisk politiker i vård- och omsorgsnämnden, och därmed en av de ansvariga för Ludvika kommuns prekära ekonomiska situation, kungör via NLT att han bedömer min läskunnighet som undermålig.

Det framstår som förbryllande att han ändå väljer att kommunicera med mig via insändarsidan, eftersom denna sällan bibringar analfabeter särskilt värdefull information. Det vore nog mera fruktbart om Herr Anestedt nyttjade sin analytiska förmåga till att nogsamt läsa revisorernas "dom" över den nämnd där han sitter med.

Där framgår med all önskvärd tydlighet vad han och hans partikamrater tillsammans med vänsterpartiet har att åtgärda, och där står förvisso inte ett ord om att det skulle vara bristen på "ansiktsräddande" förslag från oppositionen som orsakat de enorma underskott man dragit på sig.

Halva mandatperioden har snart gått, och det är alltså synnerligen hög tid att s och v visar om de är kapabla att bära det politiska ansvaret för ledningen av Ludvika kommun. Det duger inte att försöka skyla över misstagen genom att gnälla över att "de andra" inte kommer med lösningar på problemen; ärlighet varar ju, som bekant, längst. Klarar ni inte av det uppdrag ni tagit på er, är det väl bara att erkänna det, och låta väljarna om två år bedöma om andra partier i kommunens ledning skulle göra ett bättre jobb.

Med ett varmt och uppriktigt tack för din musikaliska gärning, önskar jag en fortsatt trevlig sommar till dig och alla andra.

KURT JOSEFSSON ORDFÖRANDE I BOPARTIET

Mer läsning

Annons