Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herr Alkohols rätta jag

Annons

Jag skriver i ett verkligt viktigt ämne. Det är vår vuxna uppgift att avslöja och stoppa herr Alkohol i grinden. Vi bara måste göra något åt vår dubbelmoral och blåögdhet här.

Ständigt och allt oftare nås vi av mycket otäcka nyheter om ond bråd död och lemlästning. Separationer, trauma och stora själsliga blåmärken följer ständigt. Det är vardagsmat för herr Alkohol och drabbar oss många gånger intill tredje eller fjärde led.

Efter många år i verkliga livets sociala sammanhang och några års yrkeserfarenhet i vård och omsorgssammanhang, ja då vill jag påstå att lidande och skadesiffrorna är satta i underkant.

Vad kostar då supen? Ja, det är åtskilliga hundratals miljoner kronor. Och det största lidandet låter naturligtvis inte mäta sig i pengar. Ingen är bättre eller sämre av oss människor. Varken du eller jag. Och vi har nog när allt kommer omkring de politiker vi förtjänar. Men vi måste ta ställning inte minst för våra barns och barnbarns väl och ve. Så vi inte förlorar en eller annan generation.

Det har vi inte råd med och vem ska då ta hand om oss när vi blir riktigt gamla?

Drogkulturen för oss bort från vår egen kärna. Konservativa onaturliga umgängesformer där herr Alkohol är närvarande skapar inte personlig eller mellanmänsklig växt och eftersmakens tomma sura sveda kan vi också vara utan.

Låt oss möta världen, varandra och oss själva skärpta och klara och njuta naturligt av det flödande nuet. Det är också dags att stödja och samlas i folkrörelser för ett bättre samhälle.

GÖRAN MELESJÖ

Mer läsning

Annons