Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henry Melin pensionerar sig inte från Malungs IF...

Annons

Henry Melin är född och uppväxt i Malung, men arbetade under många år i Södertälje, innan han flyttade hem i december 1976.

Han blev då kommunanställd och det har han sedan varit fram till sin pensionering vid årsskiftet.

Henry Melin började att arbeta direkt efter avslutad folkskola. De första åren under det yrkesverksamma livet var det arbeten inom skinnbranschen, som för så många andra Malungsbor, innan han flyttade från Malung och blev egen företagare inom anläggningsbranschen.

När han flyttade hem till Malung, började han vid Malungs kommun 1977, och det handlade då om arbetsmarknadsfrågor.

I Malungs kommun har Henry Melin haft många uppdrag, både som tjänsteman och politiker för det socialdemokratiska partiet. Men det som legat Henry Melin varmast om hjärtat är att arbeta med människor som haft det svårt.

Under många år var han chef för arbetsmarknadsenheten och de sista åren var han förvaltningschef inom socialförvaltningen i Malung.

Under ett antal år drev han också Värdshuset Lugnet i Malung, och var då krögare vid sidan av sitt ordinarie arbete vid Malungs kommun.

När det gäller politiska uppdrag har han under många år varit ledamot i Malungs kommunfullmäktige, där han än idag finns med - numera som suppleant.

Han var under några år ordförande i den dåvarande fritidsnämnden, liksom han varit ledamot under många år i socialnämnden och även i landstingsfullmäktige.

Ett annat uppdrag, som han fortfarande har kvar, är nämndeman i Mora Tingsrätt, men för många kanske ändock Henry Melin är mest känd för sina insatser på det ideella planet och då inom idrottsrörelsen i synnerhet.

Han är fortfarande ordförande i Malungs IF och är den ordförande som styrt Malungs IF längst, drygt 20 år, och han är sedan lång tid tillbaka också ledamot i MIF:s skidsektion.

Under många år var han också ledamot i Dalarnas skidförbund och till detta ska läggas flera olika andra deella politiska uppdrag.

- Jag kommer att arbeta vidare inom Malungs IF och jag kommer också att fortsätta som nämndeman och med en del politiska uppdrag, men framförallt kommer jag att ta hand om mig själv och göra sånt som jag inte tidigare haft tid med innan pensioneringen, säger Henry Melin.

Bland annat kommer han att ägna mycket tid åt familjen, sina barn och barnbarn, samt att resa en hel del, något som han är mycket intresserad av.

Födelsedagen kommer Henry Melin att fira hem-ma i Malung tillsammans med bland annat sin familj.

Andra intressen är jakt och fiske och att motionera. På vinter får man nästan dagligen se Henry Melin ute och promenera eller åka skidor i spåren kring Sportfältet i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons