Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henning Årets vårvovve

/
  • Puffbild
  • Gräddgott. En tårta värdig en Vårvovve , fick Henning gotta sig med som helt överlägsen vinnare i årets tävling.
  • Familjelycka. Tack alla snälla läsare om röstade på mig, hälsar årets Vårvovve Henning, som med blomsterkrans gladdes åt segern tillsammans med sin stolta matte Maria Jäderholm.

Annons

Minst i gänget, med en matchvikt på bara tre kilo, blev Henning snabbt läsarnas stora favorit. Med sitt docksöta ansikte gick han hem i stugorna och vann en överlägsen seger.

Så det var en strålande glad bichon frisékille, som tillsammans med matte Maria Jäderholm, välkomnade tidningens gratulanter. En härligt blöt puss på munnen var det första han bjöd på innan han med liv och lust hjälpte till att öppna paketen.

Gräddtårtan smällde högst, då grädde, glass och leverpastej är det bästa Henning vet. Så självklart var det han som fick börja och slicka i sig grädden som den vinnare han var.

Henning kommer från Ängelholm och är uppväxt i Malmö, där matte Maria studerat de senaste två åren. Nu har de återvänt hem till Borlänge, där hela släkten turas om att skämma bort honom.

-Henning är min bästa kompis och hänger med mig överallt, intygar matte Maria.

- Han gillar att åka bil, cykla i cykelkorgen och gräva upp rabatterna vid familjens sommarhus i Kyna. Och så förstås att gå på promenad och träffa fästmön Tessie som just nu är hans stora kärlek.

Så visst är Henning med sina 332 röster en värdig vinnare och en riktig Vårvovve att glädjas åt det närmaste året. Han hade egentligen bara en tuff konkurrent om titeln och det var bordercollien Electra från Leksand som kammade hem 214 röster.

I övrigt var det väldigt jämnt med samojeden Aktion Boy på tredje plats med 170 röster. Sammanlagt deltog 2 485 läsare i röstningen, och alla finalister har fina diplom med bild att vänta med posten.

Se bildspel: Fler kandidater till Årets vårvovve!

Mer läsning

Annons