Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennes kläder såldes

Annons

För någon månad sedan skulle Elisabeth Dahlström från Borlänge flytta och gjorde då en storrening bland sakerna därhemma. Något som resulterade i att en hel del kläder skulle slängas. Kläderna lades i en UFF-container i Skräddarbacken.

Någon tid senare stegade Elisabeth in på en second hand-butik i Borlänge för att fynda och döm om hennes förvåning när hon där fick syn på en klänning hon slängt i UFF-containern.

- Det var ingen tvekan. Jag hade sytt klänningen själv och kände

t o m igen sömmarna, berättar Elisabeth som omgående tog påpekade detta för butikspersonalen.

Elisabeth ombads att gå igenom butikens övriga sortiment och fann då ytterligare en fem-sex plagg som kom från hennes garderob. Kläderna togs genast bort från butikens sortiment.

- Det känns verkligen inte kul. Man lägger ju kläder i UFF-containrar för att de ska komma behövande till godo och inte för att någon ska tjäna pengar på dom.

Second hand-butikens chef Annelie Johansson berättar att man där tar emot kläder som folk lämnar in för försäljning. I det här fallet var det en kvinna som lämnat in en större mängd kläder.

Butiken har varit i kontakt med kvinnan som dock bedyrar att kläderna inte kommer från någon UFF-container.

- Oavsett hur det är med den saken har vi i alla fall gjort klart att vi inte vill ha med den kvinnan att göra i framtiden, betonar butiksägaren Annelie Johansson som blev närmast chockad över det inträffade och definitivt inte vill ha att göra med stulna insamlingskläder.

- Det kändes mycket olustigt och jag kan verkligen förstå att folk blir besvikna och arga när de ser att kläder de skänkt till välgörenhet sedan säljs i affärer.

Elisabeth Dahlström understryker att hon inte på något sätt är kritisk till butiken utan bara känner sig besviken på att det överhuvudtaget går att stjäla ur UFF-containrar.

- Det är ju något som måste åtgärdas från UFF:s sida. Det är ju ett problem som drabbar såväl de som skänker kläder som second hand-butiker, säger hon.

Tidningen har förgäves försökt att nå någon ansvarig inom UFF för en kommentar.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons