Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henke tog över bland ankorna

Annons

Ankmyllret nerför Västerdalälven har blivit något av signum för Sälendagen så ämbetet som ankamiral för den guppande plastarmadan är både viktigt och ärofullt.

- Jag halkade med här på bymötena inför Sälendagen och när det behövdes någon som höll i loppet så kändes det naturligt att ställa upp, säger Henke Nathanson.

En mängd lokala funktionärskrafter fanns förstås under ankamiralens kommando när någonstans mellan 800 och 1 000 plastkvackare skulle skickas iväg.

Årets prislista såg enbart genuina ortsbor och en smått osannolik släktträff. Anka nummer 467 skvalpade in först i mål och gav därmed fyraårige Viktor Larsson en resecheck på 20 000 kronor. Magnus Östensson hade andraankan och vann en tv medan byns bagare Kennet Perssons bronsanka renderade honom en fin middag för två på Gästis.

Anka fyra och fem innebar en matkorg från Ica och Konsum. Nicke Bergman och Lukas Persson hade de ankorna. Den sistnämnde är för övrigt son till tredjepristagaren.

- Det är helt otroligt. Jag undrar hur stor sannolikheten är för att det ska inträffa, säger ankamiralen.

Årets ankupplägg följde i stort sett samma modell som tidigare år. Men det kan bli nyheter framöver.

- Grundkonceptet är mycket bra men jag har några små idéer om vad man skulle kunna göra för sidoarrangemang. Vi får väl se vad det blir nästa år, avslutar Henke Nathanson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons