Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändarkonsert och nygammal tradition

Annons

Lördagen den 31 maj genomför Ludvika Musikkår en hemvändarkonsert i ABB-hallen.

Detta med anledning av musikkårens 100-års jubileum. Till konserten har före detta medlemmar i musikkåren inbjudits och en jätteorkester, över 100 man, kommer att bjuda på ett program i underhållningsstil.

Redan på Kristi himmelfärdsdags morgon kommer en del av medlemmarna att medverka vid den traditionella morgonpromenaden från Baptistkyrkan i Ludvika. Efter marschpromenaden genom staden återupptas en gammal tradition, även om det finns vissa förändringar i upplägget mot förr.

Förr spelade musikkåren från något centralt beläget tak stillsam morgonmusik efter marschen. Från början var det Tyrolercaféet som var spelplats. Denna byggnad låg mitt emot nuvarande Systembolag på Engelbrektsgatan. Efter att denna fastighet rivits flyttade kåren upp Folkets hus tak och där höll man till fram tills den träplattform som fanns på taket ruttnade. Då upphörde dessa morgonkonserter.

Men nu är det tänkt att det hela skall återupptas och efter marschen ges en konsert i Stadsparken

Men den stora "hemvandringen" sker på fredagen och då är det ABB-hallen som gäller.

Hem kommer medlemmar från alla Sveriges hörn och till och med en och annan utomlandsboende finns på plats. Nämnas kan att Birgitta Dahlman kommer från London där hon fått ledigt från sitt jobb hos den engelska miljöministern.

Mer läsning

Annons