Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändare blir idégivare

Annons

- Det är vi tillsammans med kommunen och Ludvika/Smedjebackens Turism som arrangerar de här speciella hemvändardagarna 27-29 juni, säger Åke Petterson som tillsammans med Margareta Thorselius är kontaktpersoner för arrangemanget.

Att det blev just dessa dagar har sin naturliga förklaring eftersom det just då är något av sommarens höjdpunkten beträffade aktiviteter i stan.

- Vi har både Grand Prix-galan på Hillängen och Ludvikaspelen på Hillängen som dragplåster för de Ludvikabor som flyttat härifrån men som vi nu hoppas kunna locka hem under några dagar och - inte minst - be dem tipsa om vad som kan göras för att göra Ludvika ännu mera attraktivt.

- Säkerligen har de upptäckt någon bra sak på sin nya hemort, något som också skulle kunna genomföras i Ludvika kommun.

- Det flyttar ju ut cirka 300 Ludvikabor varje år och nu ska vi försöka nå dessa med inbjudan, bland annat genom en folder som vi hoppas att kommuninvånarna skickar till sina utflyttade vänner och bekanta, säger Pettersson.

Det kommer att ligga fyrfärgsfoldrar ute på drygt dussinet ställen, foldrar som man hoppas skickas vidare som en inbjudan till utvandrarna.

Arrangörerna bjuder på två gratisbiljetter till tävlingarna på Hillängen och lika många subventionerade måltider i samband med Ludvikafesten.

På Hillängen och strategiskt placerade i centrum kommer man sedan att ha förslagslådor placerade där den som kan hjälpa till med idéer är välkommen att lämna dessa.

- Vi har givetvis också plats för kritik och lika välkomna är de Ludvikabor som har förslag att ställa för att göra Ludvika och Västerbergslagen till en attraktiv kommun för både boende och företagande, säger Pettersson.

29 juli kommer också Stadshuset att vara öppet under några timmar och där kan man "prata Ludvika" med Kalle Gustafsson och Jan Björnehaag.

De fem bästa förslagen kommer att belönas med bland annat veckoslutsvistelser på Morhagen och Tallmogården samt Ålandskryssningar.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons