Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänsten klarar maten

Annons

I socialförvaltningens sparförslag står att kommunservice eventuellt kan komma att ta över matleveranserna inom äldrevården i Falun. Skulle vi verkligen tjäna/spara på detta inom alla delar av kommunen?

Det förslag som innebär att kommunservice ska distribuera mat går säkert bra inom Falun och större tätorter dock inte på landsbygden.

Nu kan jag enbart svara för hur vi gör inom hemtjänsten i Svärdsjö. Vi tar med maten i speciella boxar som levereras till Svärdsjö av Haraldsboköket. Boxarna tar vi med ut i byarna på morgonen.

De flesta pensionärerna som får mat utkörd ska även ha annan hjälp av oss (hemtjänsten) så vi åker nästan aldrig extra med enbart mat. Det finns en del pensionärer som bara har matdistribution. Hem till dem är resan minimal beroende på att vi jobbar i samma områden som maten ska levereras. En del gamla har även låst om sig. Vi inom hemtjänsten har också nycklar med till dessa.

Ska socialförvaltningen köpa tjänsten, matleveranser, till de äldre av kommunservice behöver man bil och personal samt hur löser kommunservice nyckelfrågan? Vad kostar detta?

Det skulle även betyda inom Svärdsjö hemtjänstområde flera besök hos de gamla (ytterligare nya ansikten för den gamla). Först kommer hemtjänsten, sedan hemsjukvården och nu också maten!

Ulla Britt Sundgren,

hemtjänsten i Svärdsjö

Mer läsning

Annons