Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemligt möte om Luossa

Annons

-Vi jobbar inte genom media. Först när mötet har hållits går vi ut till tidningarna och talar om resultatet. Det här är bara ett av många ärenden som vi jobbar med, säger BrittMarie Pettersson, tillförordnad chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Ludvika.

- Möten måste kunna hållas utan att det står i tidningen. Det är först när allt är klart som det är offentligt men inte under arbetets gång. När vi har pratat klart får ni reda på vad som gäller, svarar hon när tidningen vill veta om det har bokats något datum för ett toppmöte om Dan Anderssons minne och det aktuella hyreserbjudandet från af Petersens.

Du inser väl att allt som rör Dan Anderssonkulturen har ett stort allmänintresse?

- Luossastugan kommer att finnas kvar och vara tillgänglig för allmänheten och hembygdsgillet. Ingen behöver känna oro. Så blir det oavsett och detaljerna kommer ni att få när allt är klart. Själv är jag helt lugn.

Nämndens ordförande, socialdemokraten Ingvar Henriksson (s), bekräftar uppgiften om att det planeras ett möte med af Petersens och övriga parter.

Även han är dock mycket negativ till att tidningen fortsätter att bevaka turerna kring Luossa.

-Vi har tagit det här initiativet för att vi lugnt och sakligt ska få diskutera hur vi ska ha det i framtiden, diskutera kring Luossa helt enkelt, så det slipper bli mer skriverier i tidningarna. Det är inga konstigheter och det har förresten aldrig funnits någon problematik i det här.

Samtidigt ligger ärendet också hos tekniska kontoret, som ska administrera ett eventuellt hyresavtal.

Kerstin Edström var den som först tog emot erbjudandet från af Petersens.

- Han ringde och det var jag som tog emot samtalet. Sedan vidarebefordrade jag ärendet till kultur- och fritid. Det var ett muntligt erbjudande. Jag har inte sett något skriftligt förslag till avtal.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons