Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemligheter avslöjas

Annons

Det är ett dramatiskt relationsdrama som teater-trean repeterar på Vasaaulans scen och som har premiär veckan efter sportlovet.

Fem tonårstjejer träffas igen efter sommaren, planen är att de ska tillbringa en vecka tillsammans i en fritidsstuga i skärgården.

Alla bär de på hemligheter, mörka hemligheter som när de avslöjas skapar dramatik och ger oväntade vändningar i pjäsens handling. Gamla och nya konflikter ventileras.

På scenen står de fem eleverna från teater-trean, TA3, Julia Dahlin, Sara Schmidt, Thérése Dahlrot, Malin Mannberg och Anna Gustavsson, och pjäsen Mitt i tiden - ett spel i mellanrum är deras slutproduktion inför studenten.

- Vi är bara fem, men vi är jäkligt bra, skojar Malin Mannberg.

Redan förra våren bestämde gruppen vilken pjäs de skulle arbeta med under det kommande läsåret. Mitt i tiden - ett spel i mellanrum är skriven av Gabriel Stenström, under sommaren skrev dramaläraren Kristina Karls, som tillsammans med Maria Forsberg regisserar, om vissa delar, med författarens goda minne, och anpassade språk och handling till gymnasiet.

Under hösten och början av året har tjejerna läst pjäsen, gjort rolltolkningar, och analyser av sina karaktärer. De har också, för sin egen del, skapat före- och efterscenarion för att lättare kunna gå in i och förstå sina roller.

Publiken däremot kommer inte att serveras några färdiga lösningar eller gulle-gull-slut på historien lovar Kristina Karls. Det är upp till var och en att göra sina egna tolkningar av hur det går för de fem rollkaraktärerna.

Under förra veckan och denna vecka pågår repetitionerna i Vasaaulan på heltid, även en del av sportlovet som infaller nästa vecka, kommer att tas i anspråk.

Veckan därefter är det premiär för skolkompisarna, tre föreställningar blir det innan den fjärde slutföreställningen framförs för allmänheten.

Finns det ett budskap med pjäsen som ni vill förmedla till publiken?

- Att det som går sönder inte behöver vara förstört för alltid. Att man ska hjälpa varandra och att vänskap som går sönder kan bli hel igen, säger Julia Dahlin och de övriga instämmer.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons