Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemliga apoteket

Annons

Jag har under många år varit beroende av ett läkemedel som endast kan fås från apoteket. Under många år ringde jag in min beställning till apoteket i Djurås och kunde hämta varorna samma dag hos Ica, Dala-Floda.

Plötsligt ändrades det telefonnummer jag genom åren lärt mig utantill. Nu hamnade mitt samtal någonstans i Kalmar. Där uppmanades jag att trycka på sju olika knappar. Detta upprepades två gånger, men som jag lärt mig att om man inte trycker kopplas man till en levande varelse som dock meddelade att jag placerats i kö och väntetiden var sju minuter.

När jag äntligen fick kontakt så kände vederbörande inte till den vara jag beställde. Hon bad mig vänta, men när cirka fem minuter gått antog jag att samtalat kopplats bort så jag ringde igen.

Samma procedur, samma väntetid. När jag nu fick kontakt med en mänsklig varelse fick jag besked att min beställning skulle befordras till Falun från ett centrallager. Jag bad att varorna skulle gå till Djurås för egen avhämtning, vilket beviljades. Med anledning av min beställning blev jag uppringd av mitt apotek i Djurås. De meddelande att varorna troligtvis kunde få hämtas om tre dagar. För att slippa åka fyra mil i onödan bad jag om deras telefonnummer för kontroll av att varorna kommit.

Tyvärr sade man, vi har hemligt nummer!

Sparar Apoteksbolaget verkligen pengar på att slopa all service?

IVAR NILSSON

Mer läsning

Annons