Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemköp packar ihop och flyttar till Stockholm

Annons

Mats Jansson, koncernchef och vd för Axfood, där Hemköp är ett av dotterbolagen, förklarar att företaget nu kommer att kunna dra fördel av Axfoods samlade funktioner på ett bättre sätt. Då handlar det om allt från inköp till ekonomiavdelning.

- Just nu känns det som rätt tillfälle att samordna dotterbolagen i Axfood till en mer central organisation. Affärskedjans flytt är inte en isolerad händelse utan ett av flera dotterbolag inom Axfood som ska flytta sina kontor till Stockholm, säger Mats Jansson.

På torsdagsförmiddagen kom beskedet att företaget lämnar Falun och Dalarna där företaget uppstod och har sin själ.

Innebär det också slutet på det gamla framgångsrika Hemköp och början på en ny tid för företaget?

- Hemköp är fortfarande Hemköp, trots att Hemköp inte har den vinstnivå som vi kräver i den yttersta ledningen. Hemköp tjänar 1,5 procent av omsättningen. Det är bra, men borde kunna bli ännu bättre. Därför är Hemköp fortfarande kronjuvelen i vår märkeskrona och kommer att vara kvar i Dalarna minst lika mycket som tidigare, menar Mats Jansson och berättar att Falun ska bli orten för en av företagets tre regionkontor.

Det kontoret kommer att bemannas av regionschefen Mats Johansson plus en eller ett par medarbetare och ska omfatta Dalarna samt Norrland. De övriga regionkontoren ska finnas i Stockholm och Göteborg.

Men detta var inte något som de 40 anställda på huvudkontoret i Falun tänkte på i går. De går nu mot en osäker framtid:

Lennart Andersson, vd på företaget, säger att samtliga anställda erbjuds att följa med till Stockholm. Företaget kommer att bistå med ett paket som innehåller hjälp med flytt och bostad. De som väljer att stanna i Falun kommer att få hjälp med att hitta nya jobb. Det kan handla om att börja arbeta i någon av Hemköps butiker i Dalarna till att utbilda sig, skaffa andra arbeten eller starta eget.

Mer läsning

Annons