Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembygdsivrare blev 69 år

Annons

Christina Grufman, Gräsberg, avled den 25 juli. Hon blev 69 år.

Några år senare gick flyttlasset tillbaka till Gräsberg, där Christina Grufman kom att arbeta på Konsum i Gräsberg och Persbo.

I samband med att andra barnet, av tre, skulle födas valde Christina att bli hemmafru. Då barnen börjat i skolan, i slutet av 1960-talet, utbildade hon sig till undersköterska och kom sedan att arbeta på Ludvika lasaretts manliga kirurgi fram till pensioneringen.

Hon var fackligt aktiv inom Kommunal och var också fritidspolitiker för socialdemokraterna. Christina var också aktiv i Gräsbergs IK och Gräsbergs Folkets hus-förening samt var med och bildade Gräsbergs byalag. I det sistnämnda deltog hon i den ännu pågående produktionen av en hembygdsbok om Gräsberg. Sina kunskaper om hembygden förmedlade hon också som guide gällande Gräsbergs bryggeri i samband med en bydag häromåret.

Hon tyckte mycket om att pyssla i trädgården, att ägna sig åt sång och musik samt att idka friluftsliv i form av promenader, cykel- och simturer och att plocka svamp och bär. På senare år reste hon också en del med nyvunne vännen Göte.

Som närmast sörjande efterlämnar hon make, barnen Susanne, Marie Louise och Jörgen med familjer samt Göte.

Mer läsning

Annons